Kijktip op Netflix: Survival of the Thickest

15 aug 2023

Het is zomer. Eindelijk! Zon, zee, lange strandwandelingen, waterspelletjes, picknicken, … Laat die buitenhuiselijke activiteiten maar komen! Hoe meer, hoe liever.

Maar, zoals we de voorbije weken hebben mogen vaststellen, zomer betekent niet automatisch zonnig, stralend weer. Integendeel. Het heeft al wat afgeregend. Meer tijd binnen, minder tijd buiten, vervelend, I know. Om de pijn wat draaglijker te maken heb ik een leuke kijktip voor jou: sinds 13 juli 2023 kan je op Netflix kijken naar ‘Survival of the Thickest’.

Het verhaal

Toen ik de trailer voorbij zag komen, was ik aangenaam verrast. Een dikke vrouw in de hoofdrol. Een zwarte, dikke vrouw. Natuurlijk ben ik direct gaan kijken! (Ik ben helemaal niet nieuwsgierig ofzo 😊)

Ik zal kort zeggen waar de serie over gaat, maar geen zorgen, ik ga geen spoilers op je loslaten:

Mavis is een 38-jarige dikke, zwarte vrouw. Ze werkt als styliste, samen met haar lief, een bekende fotograaf. Haar wereld stort in nadat ze hem betrapt met een andere (slanke) vrouw. Zo wordt ze gedwongen om van nul opnieuw te beginnen. En om haar weg te vinden als een single vrouw, om haar weg te vinden als een styliste en misschien de weg te vinden naar een nieuwe liefde.

Voila, dat was het in een notendop … Told you, geen spoilers!

Representatie is belangrijk

De serie is gemakkelijk te bingen. Er zit veel humor in (maar geen zorgen, want geen fat jokes) en soms bevat het ook wat zwaardere thema’s. Verfrissend: het dik-zijn van het hoofdpersonage Mavis is niet het belangrijkste in het verhaal. Het draait niet om haar lichaam. Ze leeft gewoon haar leven en is blij met haar uiterlijk. Haar doel in het leven is om mode inclusiever en voor elk lichaam te maken.

Qua representatie is het dik oké! De cast is bijna all black (met een paar uitzonderingen). Ook de queer community is goed vertegenwoordigd. Deze serie laat zien dat diversiteit in een serie mooi, grappig, ontroerend, chaotisch, sexy, en nog veel meer kan zijn.

Seizoen 1 telt 8 afleveringen van ongeveer 30 minuten. Mavis wordt gespeeld door de comédienne Michelle Buteau, die ook de executive producer en een van de makers van de show is.

Een aanrader!

Andere blogartikelen

De rode vlaggen bij intuïtief eten

De rode vlaggen bij intuïtief eten

Wil je stoppen met diëten? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment bij intuïtief eten uitkomt. Terecht, want het heeft al veel mensen geholpen om weer een neutrale relatie met eten op te bouwen. Ook voor heel wat dikke mensen is het een redding uit de...

Lees meer
Hygiëne voor dikke mensen: tips en tricks

Hygiëne voor dikke mensen: tips en tricks

Het is niet altijd gemakkelijk om dik te zijn. Niet alleen door onze vetfobische maatschappij, maar ook omdat een dik lichaam nu eenmaal bepaalde uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je onder de douche je buikplooi wilt wassen of je intieme zone wilt...

Lees meer
3 fouten die dieetonderzoeken bijna altijd maken

3 fouten die dieetonderzoeken bijna altijd maken

"Diëten werkt wél!", horen we mensen dikwijls roepen terwijl ze linkjes droppen naar verschillende onderzoeken. En ja, er zijn heel wat studies die beweren dat het ene of andere dieet succesvol is en dat alle deelnemers heel wat gewicht verloren zijn. Maar er is...

Lees meer