Online shopadresjes voor maat 56 en hoger

24 okt 2023

Als je een grote maat hebt, is shoppen voor kleding vaak lastig. Er zijn weinig winkels waar je terecht kan, dus je moet al online gaan, en ook daar is de keuze dikwijls kleiner. Tegenwoordig zijn er gelukkig wel leuke merken voor grotere maten, maar daar stopt het soms bij maat 52 of 54. Wij zetten daarom enkele leuke webshops op een rij speciaal voor mensen met maat 56 en hoger.

Onze lijst is een mix van webshops binnen en buiten Europa. Op het moment dat we deze blog publiceren, verzenden ze wel allemaal naar België. We zijn ons ervan bewust dat er fast fashion opties tussen staan. Het thema van duurzaamheid in de mode-industrie is belangrijk, maar we moeten daarbij ook rekening houden hoe beperkt de opties zijn voor dikke mensen. Daarom kiezen we ervoor om deze winkels toch toe te voegen in onze lijst.

En nog even een belangrijke tip voordat je ergens bestelt: bekijk altijd goed de maattabel en de retourvoorwaarden.

Ulla Popken – Zij hebben de laatste jaren steeds leukere collecties, maar je moet wel goed zoeken in de uitgebreide webshop. Hun collecties gaan tot maat 62-64 en ook in maat 66-68 zijn er heel wat opties.

Yours clothing – Vrijwel alles in deze webshop gaat tot maat 58-60 en een deel tot 68

C&A – Sommige fysieke winkels hebben een kleine plus-size hoek en de online collectie gaat tot maat 58. Let er wel op dat de maten nogal wisselend zijn en soms klein vallen.

House of Lovaeij – Een Nederlands merk dat gaat tot maat 4X (EU 62-64)

Bon Prix – Een algemeen bekende webshop met budgetvriendelijke opties. De kleding gaat tot maat 60. Check ook hun ondergoed en swimwear.

Zizzi – Een deel van hun collectie gaat tot maat 3X (EU 62-64)

Yoek – Nederlands luxemerk dat gaat tot maat 58-60 en ruim valt

Asos curve – Grote webshop met verschillende merken. Hun eigen label gaat standaard tot maat EU 58.

Pretty Little Thing – Internationale webshop waar de collectie gaat tot een UK 30 (ongeveer EU 58-60, omdat de kleding vrij ruim valt)

Rebdolls – Amerikaanse webshop die gaat tot maat 5X (EU 62, US 30-32)

Shein Curve – Hun reguliere plussize collectie gaat tot maat 4X, maar er is ook een plussize collectie die gaat tot maat EU 62 (US 32-34)

Never Fully Dressed – Een luxemerk dat zijn maten sinds kort heeft uitgebreid tot een UK 28 (EU 56-58)

Skims – Stretchy basic items in allerlei soorten kleuren nude-tinten tot maat 4X (EU 58). Ze krijgen van ons een extra applaus voor hun adaptive collectie, gemaakt voor mensen met een beperking.

Good American – In de eerste plaats gekend voor hun jeans, maar ze hebben ondertussen ook allerlei andere items. Een deel van hun collectie gaat tot maat US 32 (EU 60).

Universal Standard – Amerikaanse premium shop die zich vooral richt op goede basics van hoge kwaliteit. Zij gaan tot maat US 40 (we denken ongeveer EU 66).

Lucy and Yak – Een duurzaam merk dat werkt met organisch en gerecycleerd materiaal. Hun collectie gaat tot maat EU 60 (UK 32).

Snagtights – Zij zijn vooral gekend voor hun panty’s (echt een aanrader trouwens!), maar hebben ook andere producten zoals swimwear en kleding tot maat 64. Ze krijgen een extra applaus omdat ze heel diverse modellen (op allerlei vlakken) gebruiken.

Ewa Michalak – Pools lingeriemerk dat gaat tot cupmaat L en een omtrek van 140

La fille d’o – Belgisch lingeriemerk die hun maten aan het uitbreiden zijn en ook lingerie op maat maken

Heb jij nog shoptips voor merken die maten hebben groter dan 56? Laat het ons gerust weten!

Andere blogartikelen

3 zinnetjes om te onthouden voor je volgende doktersbezoek

3 zinnetjes om te onthouden voor je volgende doktersbezoek

Het is niet gemakkelijk om naar de dokter te gaan als je dik bent. Velen van ons hebben slechte ervaringen in de gezondheidszorg en zien daarom op tegen elke afspraak met een zorgverlener. Vooral bij nieuwe dokters, want gaan ze wel verder kijken dan mijn gewicht? Een...

Lees meer
Is de fat tax terecht?

Is de fat tax terecht?

Dikke mensen moeten meer betalen voor bepaalde dingen dan niet-dikke mensen. Denk aan kleren, een schuldsaldoverzekering en meubels met een hoge gewichtslimiet. Het zijn verborgen kosten die ons aangerekend worden en dat heet de fat tax. Veel mensen vinden dat...

Lees meer
Waarom ‘obesitas’ geen ziekte is

Waarom ‘obesitas’ geen ziekte is

Volgens verschillende internationale organisaties is 'obesitas' een ziekte. De argumenten voor die beslissing vinden wij helemaal niet logisch en wij staan dus helemaal niet achter die classificatie. Om te beginnen omdat BMI niet gebruikt zou mogen worden. Maar ook al...

Lees meer