DIKKE BEACH PARTY

een dagje aan het strand met een fijne groep dikke mensen

meer info volgt als we een nieuwe datum hebben

Drie dikke vrouwen lopen arm in arm door het water in hun bikini

Zon, zee, zand en goed gezelschap. Meer heb je niet nodig voor een heerlijk namiddagje fun. Toch? Dat vonden wij in ieder geval en daarom organiseren we deze zomer onze eerste beach party!

Het concept is heel simpel: met een groep dikke mensen gaan we ons een dagje amuseren aan de Belgische kust. (En met ‘mensen’ bedoelen we ook letterlijk ‘mensen’: dit evenement is niet alleen voor vrouwen, ook non-binaire mensen en mannen zijn meer dan welkom.) Of je nu liever zwemt of in de zon zit, beach volley speelt of een potje kaart, diepgaande gesprekken voert of moppen tapt … tijdens onze beach party kan het allemaal.

Met een beetje muziek zorgen we voor een gezellige sfeer, en hapjes en drankjes garanderen dat niemand met honger of dorst weer naar huis gaat. We spreken af op een toegankelijke plek, zodat ook mensen in een rolstoel of mensen die moeilijk te been zijn mee plezier kunnen maken.

Heb jij ook zin om samen met ons en andere dikke mensen een dagje op het strand te spenderen?

Kom dan naar onze Dikke Beach Party!

Bekijk ons privacybeleid

Voor dikke mensen

Net zoals al onze activiteiten is ook de Dikke Beach Party specifiek bedoeld voor dikke mensen, zodat we een zo veilig mogelijke ruimte kunnen creëren waar elke deelnemer zich comfortabel voelt.

Wij bepalen uiteraard niet wie zichzelf ‘dik’ mag noemen en wie niet, dus we vertrouwen erop dat je zelf weet of je dik bent of niet. Dikke mensen weten in onze maatschappij wanneer ze dik zijn. Het gaat daarbij niet zozeer over hoe je je voelt over je lichaam, maar dat je geen gelijkwaardige toegang hebt tot verschillende aspecten in onze maatschappij.

Twijfel je toch nog of dit evenement voor jou bedoeld is? Dan is onze richtlijn dat mensen met een kledingmaat vanaf 48 kunnen deelnemen. Op die manier zorgen we ervoor dat we met allemaal gelijkgestemden bij elkaar zijn.

Nu, we begrijpen zelf maar al te goed dat dikke mensen altijd op hun hoede zijn voor opmerkingen die ze kunnen krijgen als ze zich in het openbaar begeven. We kunnen uiteraard niet garanderen dat andere mensen op het strand zo ruimdenkend zijn als wij wanneer ze een groep fierce fatties zien, maar omdat we in groep zijn, kunnen we dat hopelijk wel opvangen. Samen staan we sterk!

Een ananas met een gele zonnebril aan het strand
Een blauw-wit gestreepte strandtas staat op het strand met daarbij een witte zonnebril en strandslippers

Vraag en antwoord

Wanneer en waar is de Dikke Beach Party?

Onze beach party vindt plaats op zaterdag 6 augustus 2022, van 12.00u tot 17.00 u in Oostende. Je wordt hiervan ook op de hoogte gebracht via e-mail als je je inschrijft via het inschrijfformulier.

Wie kan zich inschrijven voor de Dikke Beach Party?

De beach party is specifiek bedoeld voor dikke mensen, omdat we op die manier een zo veilig mogelijke plek willen creëren waar elke deelnemer zich comfortabel voelt. Twijfel je of je ‘dik genoeg’ bent om je in te schrijven? Dan is onze richtlijn dat mensen met een kledingmaat vanaf 48-50 kunnen deelnemen.

Is dit evenement enkel voor vrouwen?

Nope! Iedereen is welkom. Dus ook mannen en non-binaire personen ontvangen we met open armen.

De enige ‘voorwaarde’ is dat je dik bent, omdat we op die manier een zo veilige mogelijke ruimte voor dikke mensen willen creëren.

Wordt er eten en drinken voorzien?

Het is inderdaad de bedoeling dat er hapjes en drankjes zijn, zodat we niet met honger of dorst naar huis moeten gaan.

Wij van Dik Voor Mekaar brengen sowieso enkele dingen mee, maar we vragen ook aan de deelnemers zelf om iets mee te nemen. Dat hoeft uiteraard geen driegangenmenu te zijn, een kleinigheid of een zak chips van de winkel is ook voldoende.

En ook als je om welke reden dan ook niks kan meebrengen is dat helemaal ok. Er zal genoeg zijn voor iedereen!

Kan ik ook meekomen als ik in een rolstoel zit of slecht te been ben?

Ja! Zowel in Oostende als Blankenberge zijn er toegankelijke plekken op het strand aangelegd en/of kan je gratis strandrolstoelen huren. We organiseren onze beach party dan ook op een van die twee locaties.

Op ons inschrijfformulier kan je aanduiden of je een rolstoel gebruikt. Het kan zijn dat we je later nog contacteren om te overleggen waar we verder nog rekening mee moeten houden, zodat ook jij zorgeloos mee plezier kan komen maken.

Wat gaan we allemaal doen?

Wat we maar willen! Wij zorgen in ieder geval voor een beetje muziek, maar verder mag je ook zelf iets meenemen als entertainment. Een pak kaarten, een beach volley set, een opblaasband, een boek, … Aan jou de keuze.

Moet ik iets meebrengen?

We raden je aan om een aantal basisdingen mee te nemen, zoals een strandhanddoek, zonnecrème, zonnebril, hoedje, badkleding, etc.

Daarnaast mag je uiteraard ook andere dingen meenemen. Denk aan een pak kaarten, een opblaasband, een boek, of andere dingen waarmee je je wilt amuseren.

Wat als het slecht weer wordt die dag?

Als ze slecht weer voorspellen dan wordt de Dikke Beach Party geannuleerd. We brengen je daarvan ongeveer een week op voorhand op de hoogte via e-mail. We zullen op dat moment ook bekijken of het evenement nog verplaatst kan worden naar een andere datum.


Wat met COVID?

We houden ons aan de maatregelen die van toepassing zijn wanneer de Dikke Beach Party plaatsvindt.

Op het strand kunnen we ook voldoende afstand houden als dat nodig en/of gewenst is.

En uiteraard is iedereen vrij om een mondmasker te dragen, ook al zou er op dat moment geen mondmaskerplicht zijn.

Hoe kan ik me inschrijven?

Je kan je inschrijven voor onze Dikke Beach Party via het inschrijfformulier.

Je ontvangt later van ons een bevestiging via e-mail waarin we alle details en praktische info vermelden.

Ik heb nog een andere vraag.

Stuur je vraag gerust door naar info@dikvoormekaar.be en dan beantwoorden we je e-mail zo snel mogelijk.

Drie dikke vrouwen lopen arm in arm door het water in hun bikini

Praktische info

Wat? Een dagje aan het strand samen met een groep dikke mensen

Wanneer? Zaterdag 6 augustus 2022, van 12.00 u tot 17.00 u

Waar? In Oostende

Voor wie? Voor dikke mensen

Zin om naar onze Dikke Beach Party te komen?

Schrijf je dan in voor een gezellig dagje zon, zee, zand en plezier!

Bekijk ons privacybeleid