Plussize shoppen in een winkel: wij deden het

13 apr 2023

Op 25 maart gingen we met het bestuur van Dik Voor Mekaar en enkele enthousiaste shoppers winkelen bij Maxim’s , de grootste plussize winkel in Nederland.

 Als je dik bent, heb je weinig opties om te shoppen in een fysieke kledingwinkel. En een gezellige shopdag met vrienden is al helemaal zeldzaam. Want hoe groot is de kans dat al je vrienden dik zijn en jullie dan samen in een winkel terecht kunnen waar iedereen tegelijk dingen kan passen?

De ervaring van samen winkelen, passen, lachen en elkaar adviseren hadden we allemaal al jaren niet meer gehad. En daarom leek het ons een goed idee om een plussize shopnamiddag te organiseren.

Marianne, Veerle en Kelly, drie dikke witte vrouwen, staan dicht naast elkaar voor enkele kledingrekken.

Dit is hoe wij de dag ervaren hebben:

Veerle: “Wat een fijne ervaring was onze shoppingdag! Ik koop ondertussen al jarenlang mijn kleren online, dus het was een welkome afwisseling om alles in een fysieke winkel te kunnen passen. Maar daarnaast vond ik het vooral heerlijk om dit samen met andere dikke mensen te kunnen delen. Dat je gewoon kan vragen welk kleedje het beste staat zonder commentaar te krijgen over je buik die zichtbaar is. Of dat drie stemmen tegelijkertijd roepen hoe mooi dat T-shirt je staat. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik dit voor het laatst meegemaakt hebt en het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Veerle zit op een stoel met enkele kledingstukken op haar schoot. Marianne zit naast haar op een andere stoel en leunt met haar hoofd op de schouder van Veerle.

Marianne: “Ik werk voor Maxim’s dus stiekem wist ik al dat de winkel amazing is. Maar het is gewoon magisch om zo’n ervaring ook met andere dikke vrouwen te kunnen delen. Normaal gezien ben ik een online shopper, maar dat doe je natuurlijk altijd alleen. Nu konden we echt samen door de rekken snuffelen, samen elkaar outfits beoordelen en samen passen en lachen. Een ervaring die ik al zeker 15 jaar niet gehad heb, want eens je een grotere maat hebt dan 48 kan je in de meeste reguliere winkels niet meer terecht. Om dit nu samen te kunnen beleven is echt een helende ervaring.”

Selfie van Kelly en Marianne die recht in de camera kijken met een glimlach.

Kelly: “De shoppingdag vond ik zalig! Een winkel vol mooie en betaalbare kleding voor dikke vrouwen, passen in de paskamer, toegejuicht worden door andere dikke vrouwen, en geen schrik hebben dat iemand je veroordeelt. Dat smaakt naar meer!”

Chelsea staat voor een paskamer en draagt een roze broek met daarover een oranje hemd met korte mouwen.
Marijne kijkt recht in de camera en houdt een riem gestrekt vast voor haar gezicht.

Hou zeker onze site en sociale media in de gaten, want we willen deze shoppingdag nog vaker organiseren. Hopelijk ben jij er dan ook bij! 

Andere blogartikelen

Online shopadresjes voor maat 56 en hoger

Online shopadresjes voor maat 56 en hoger

Als je een grote maat hebt, is shoppen voor kleding vaak lastig. Er zijn weinig winkels waar je terecht kan, dus je moet al online gaan, en ook daar is de keuze dikwijls kleiner. Tegenwoordig zijn er gelukkig wel leuke merken voor grotere maten, maar daar stopt het...

Lees meer