Plussize shoppen in een winkel: wij deden het

13 apr 2023

Op 25 maart gingen we met het bestuur van Dik Voor Mekaar en enkele enthousiaste shoppers winkelen bij Maxim’s , de grootste plussize winkel in Nederland.

 Als je dik bent, heb je weinig opties om te shoppen in een fysieke kledingwinkel. En een gezellige shopdag met vrienden is al helemaal zeldzaam. Want hoe groot is de kans dat al je vrienden dik zijn en jullie dan samen in een winkel terecht kunnen waar iedereen tegelijk dingen kan passen?

De ervaring van samen winkelen, passen, lachen en elkaar adviseren hadden we allemaal al jaren niet meer gehad. En daarom leek het ons een goed idee om een plussize shopnamiddag te organiseren.

Marianne, Veerle en Kelly, drie dikke witte vrouwen, staan dicht naast elkaar voor enkele kledingrekken.

Dit is hoe wij de dag ervaren hebben:

Veerle: “Wat een fijne ervaring was onze shoppingdag! Ik koop ondertussen al jarenlang mijn kleren online, dus het was een welkome afwisseling om alles in een fysieke winkel te kunnen passen. Maar daarnaast vond ik het vooral heerlijk om dit samen met andere dikke mensen te kunnen delen. Dat je gewoon kan vragen welk kleedje het beste staat zonder commentaar te krijgen over je buik die zichtbaar is. Of dat drie stemmen tegelijkertijd roepen hoe mooi dat T-shirt je staat. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik dit voor het laatst meegemaakt hebt en het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Veerle zit op een stoel met enkele kledingstukken op haar schoot. Marianne zit naast haar op een andere stoel en leunt met haar hoofd op de schouder van Veerle.

Marianne: “Ik werk voor Maxim’s dus stiekem wist ik al dat de winkel amazing is. Maar het is gewoon magisch om zo’n ervaring ook met andere dikke vrouwen te kunnen delen. Normaal gezien ben ik een online shopper, maar dat doe je natuurlijk altijd alleen. Nu konden we echt samen door de rekken snuffelen, samen elkaar outfits beoordelen en samen passen en lachen. Een ervaring die ik al zeker 15 jaar niet gehad heb, want eens je een grotere maat hebt dan 48 kan je in de meeste reguliere winkels niet meer terecht. Om dit nu samen te kunnen beleven is echt een helende ervaring.”

Selfie van Kelly en Marianne die recht in de camera kijken met een glimlach.

Kelly: “De shoppingdag vond ik zalig! Een winkel vol mooie en betaalbare kleding voor dikke vrouwen, passen in de paskamer, toegejuicht worden door andere dikke vrouwen, en geen schrik hebben dat iemand je veroordeelt. Dat smaakt naar meer!”

Chelsea staat voor een paskamer en draagt een roze broek met daarover een oranje hemd met korte mouwen.
Marijne kijkt recht in de camera en houdt een riem gestrekt vast voor haar gezicht.

Hou zeker onze site en sociale media in de gaten, want we willen deze shoppingdag nog vaker organiseren. Hopelijk ben jij er dan ook bij! 

Andere blogartikelen

De rode vlaggen bij intuïtief eten

De rode vlaggen bij intuïtief eten

Wil je stoppen met diëten? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment bij intuïtief eten uitkomt. Terecht, want het heeft al veel mensen geholpen om weer een neutrale relatie met eten op te bouwen. Ook voor heel wat dikke mensen is het een redding uit de...

Lees meer
Hygiëne voor dikke mensen: tips en tricks

Hygiëne voor dikke mensen: tips en tricks

Het is niet altijd gemakkelijk om dik te zijn. Niet alleen door onze vetfobische maatschappij, maar ook omdat een dik lichaam nu eenmaal bepaalde uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je onder de douche je buikplooi wilt wassen of je intieme zone wilt...

Lees meer
3 fouten die dieetonderzoeken bijna altijd maken

3 fouten die dieetonderzoeken bijna altijd maken

"Diëten werkt wél!", horen we mensen dikwijls roepen terwijl ze linkjes droppen naar verschillende onderzoeken. En ja, er zijn heel wat studies die beweren dat het ene of andere dieet succesvol is en dat alle deelnemers heel wat gewicht verloren zijn. Maar er is...

Lees meer